Skip to content

Categories:

Min presentation

Vad kul att du hittat hit!

Charlotta Wasteson

Fröken Wasteson

Mitt namn är Charlotta Wasteson och jag är gymnasielärare i svenska och historia på Österlengymnasiet i Simrishamn. Den här webbplatsen har jag skapat för att samla material som du kan behöva när du läser någon av mina kurser. Sidan är tänkt att växa och förändras allt eftersom nya behov uppstår. Kom därför gärna med tips och synpunkter på innehållet och upplägget!

Förutom kurserna på Lärarhögskolan i Malmö har jag läst en hel del kurser i svenska, litteraturvetenskap, skrivande och historia i Lund. Dessutom har jag läst några småkurser i filosofi, danska och statistik. De sista åren har jag haft förmånen att på lediga stunder kunna studera på distans. Kurserna har handlat om allt från att använda internet och datorer i undervisningen, kritiskt granska källor respektive popularisera forskningsartiklar och avhandlingar till att skriva skönlitterära texter.

Innan jag började på högskolan gick jag 1½ år på musiklinjen på Vadstena respektive Glimåkra folkhögskola, reste och musicerade i Nordamerika, Europa och dåvarande Sovjetunionen med en utbildnings- och kulturorganisation som heter Up with People och, innan du ens var född, gick jag på naturvetenskaplig linje på Österängskolan i Kristianstad. 😉

Promenad på Södra planteringen

Sedan hösten 1997 har jag jobbat som lärare på Österlengymnasiet. Som lärare får man stora intellektuella utmaningar, man arbetar med människor och man kan ha chansen att göra positiv skillnad i andra människors liv. Det är alltså ett av de bästa yrken man kan ha!

Vid sidan av jobb och studier tycker jag om att vara med mina barn, promenera och jobba i trädgården. Jag reser gärna för att hälsa på vänner, lyssnar på musik, ser på film, läser och pysslar om den här länksidan och mina bloggar, bland annat CWastesons bollplank.

Jaha, nu vet ni en hel del om mina eventuella meriter och intressen, och det har kanske blivit din tur?! När jag börjar en ny kurs, ber jag nämligen ofta mina elever att berätta lite om sig själva. Jag kommer alltså troligtvis att be dig skriva lite om dina studier, förväntningar och intressen. Uppgiften ligger här: ”Din presentation”.

Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med dig!

Vänliga hälsningar
CharlottaHoppa till verktygsfältet