Skip to content

Categories:

Din presentation

Hej!

加油打气3D小人高清图片 by 姒儿喵喵 CC (by,nc) på Flickr.

Jag heter Charlotta Wasteson och kommer att vara en av dina lärare här på Österlengymnasiet. Därför är jag extra nyfiken på vem du är.

En av de första uppgifterna du får blir alltså att du skriva en presentation av dig själv. Skriv den i form av ett brev som du riktar till mig. Börja med att berätta lite om dig själv. Vem är du? Vad har du för intressen? Berätta också varför du valde att gå på ditt program och vilka förväntningar du har på dina tre år här. Har du några tankar om vad du vill göra efter gymnasiet? Har du något mål som du strävar mot?

Kurserna i svenska innehåller en del litteraturvetenskap och språkkunskap och mycket färdighetsträning. Ni kommer alltså att lära er mer om epoker, böcker och författare, om grammatik, språkhistoria och språksociologi och ni kommer att träna er i att läsa, skriva, tala och lyssna. För att jag ska kunna planera kursen  vill jag att du skriver lite om dina erfarenheter av ämnet. Vad kommer du ihåg från grundskolan? Vad tycker du att du redan kan? Jag vill också veta vad du har för förväntningar. Vad tycker du att du behöver jobba mer med? Finns det något som du tycker är roligt och/eller intressant? Gillar du att läsa? Brukar du läsa tidningen eller tidskrifter? Ge exempel på någon bok som du har läst! Vad tyckte du om den? Gillar du att skriva? Vilken typ av texter skriver du mest (brev, e-mail, sms, sammanfattningar, noveller, dikter, sångtexter …)? Hur tycker du det känns att delta i diskussioner och hur tycker du det är att räcka upp handen och svara på frågor? Hur trivs du med att göra muntliga redovisningar? Hur tycker du det är att lyssna när läraren eller klasskamrater talar?

Finns det något annat som du vill att jag ska veta om dig? Har du t ex behov av hjälp med någonting inom ämnet?

Kanske är du också lite nyfiken på vem jag är? Här kan du läsa min presentation.

书呆子3D小人高清图片-1_zcool.com.cn by 姒儿喵喵 CC (by,nc) på Flickr.

Något som kan vara bra för dig att veta redan nu, är att jag kommer att vilja att du ska spara allt som du gör och får i svenskan. Eftersom vi använder oss av e-post, bloggar och wikis tror jag inte att du kommer att ha något problem med att hålla reda på materialet.  Jag vill att du är noga med att spara dina texter  i digital form när du skriver uppsatser och andra uppgifter. En del av dina texter kommer jag nämligen att be dig bearbeta efter det att du har fått dem kommenterade.

Avslutningsvis vill jag hälsa dig hjärtligt välkommen till Österlengymnasiet! Jag hoppas att du har haft ett skönt lov och att du känner dig pigg på att ta tag i terminens utmaningar! Fråga mig om det är något i min undervisning som du inte förstår och säg till mig om det är något som du tycker fungerar dåligt. Berätta gärna också vad du tycker är bra och intressant. Allt för att kursen och vår tid tillsammans ska bli så bra som möjligt!

Vänliga hälsningar

Charlotta


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet